MOMENTUM+

BÆREDYGTIG INNOVATION

MOMENTUM+ samt en række andre partnere er ved at indgå diverse samarbejder om udvikling af en række såkaldte RADICAL SUSTAINABLE INNOVATION (RSI) projekter inde for byggeindustrien - eller blot BÆREDYGTIG INNOVATION - for enkelhedens skyld kalder vi det RSI løsninger - eller RSI SOLUTIONS.

Samarbejdet tager tildels udgangspunkt i DGBN / GBC-DKs certificeringssystem – til dels i helt nye og ofte meget radikale løsninger, der kan udvikle ikke kun byggeindustrien, MEN i allerhøjeste grad også vores livsstil. Nye bygninger med helt nye RSI løsninger kan skabe grundlag for en bedre og mere spændende livsstil på mange måder.

I denne del af verden forbruges kollosalt meget i forhold til den mindre velbemidlede del af verden – OGSÅ selvom vi skaber bæredygtigt byggeri. Helt fundamentalt skal der ændres livsstil – og det er ikke umiddelbart let. Der skal skabes nye modeller for hvordan vi alle kan få en del af den materielle globale kage – og deter slet ikke umuligt, men det kræver konkrete nye innovative tiltag – RADICAL SUSTAINABLE INNOVATION.

Der skal nye visioner og RSI projekter til inde for den traditionelle byggeindustri – alle skal være med til at sætte fokus på en reel bæredygtig udvikling. Derfor arbejder MOMENTUM+ på:

1. - at skabe helt nye RSIprojekter, som integreres i vore projekter – og evt. i andres projekter ligeledes

2. - at anvende en række allerede eksisterende innovative projekter / produkter / services / materialer

RSI projekter vil ofte være med til at skabe mulighed, en meget bedre driftsøkonomi og ofte også bedre velvære ved det at f.eks. indeklima ofte forbedres ved anvendelse af miljø forsvarlige materialer, naturlig ventilation, anvendelse af dagslys etc.

Skitse til enkelt vandkredsløb, hvor store mængder vand kan spares og hvor spildevand samt regnvand integreres

Skitse til enkelt vandkredsløb, hvor store mængder vand kan spares og hvor spildevand samt regnvand integreres

Et katalog som til inspiration...

I forbindelse med udvikling af MOMENTUM+ PROJEKTER vises og skitseres i dette online-katalog en række muligheder som kan anvendes som de er eller skitser til projekter eller visioner om koncepter der kan udvikles videre om dette ønskes .

De forskellige initiativer eller muligheder er vurderet i forhold til:

           -       DESIGN – igennem det konkrete design af hele projektet kan der spares ressourcer, men også opnås nye og

spændendeog ofte mere rationelle og smukkere løsninger

-       MATERIALER – der kan ikke kun spares ressourcer – men ofte også penge – gennem anvendelse af mere bæredygtige materialer i forbindelse med byggeri, der kan også skabes bedre indeklima, mere interessante eller bedre overflader og lign.

-       PROCESSER – gennem selve byggeprocessen kan der optimeres og spares meget.

-       ENERGI / RESOURCER – alle energi produkter / services i dette katalog er på den ene eller anden måde med til at fordre et mindre energi forbrug, som hovedsagligt er baseret på fornybare ressourcer og derfor med til at skabe et mere bæredygtigt projekt generelt.

De kommende sider er altså en form for ide katalog med forslag til bæredygtige tiltag, der kan integreres i kommende projekter i samarbejde med MOMENTUM+ og partnere.

MOMENTUM+ kan hjælpe med til at udvikle det ultimative bæredygtige projekt, hvor der ikke kun er tale om at skabe projekter, som dine oldebørn vil være stolte af - det vil også være en særdeles fornuftigt investering - det sørger vi for hos MOMENTUM+

Ved at klikke her kommer du til forskellige udvalgte sider fra RSI 2017 kataloget - er du interesseret i hele kataloget og eventuelt samarbejde omkring udvikling af konkrete projekter, hvor koncepter, teknologier eller lignende fra kataloget udvikles og anvendes så er du velkommen til at kontakte os direkte på mail eller telefon.